Menu

Cattery Adorable Siberians

header photo

Adorable Siberians

 

De cattery Adorable Siberians is een kleine hobby cattery gesitueerd in het stadje Jünkerath in Duitsland.

Niet lang geleden ben ik van Nederland naar Duitsland verhuisd. Daarom spreek ik beter Nederlands dan Duits en dit is de reden waarom mijn cattery geregistreerd is in België. Ik woon nu in een groot huis met op de eerste verdieping veel ruimte  voor mijn katten.

Ik heb prachtige Siberische katten in de kleuren zilver en goud met marmeren patroon, de traditionele kleur van Siberische katten. Voor dit ras heb ik bewust gekozen niet alleen omdat ik van een Russische afkomst ben (mijn oma had vroeger net zo’n kat), maar ook omdat het ras zoveel te bieden heeft. Deze katten zijn zeer mooi en intelligent, speels, actief en avontuurlijk met mate. Ze hebben een goed karakter en zijn lief met soortgenoten, kinderen en mijn gasten. Ze hebben een sterk gestel omdat het ras natuurlijk ontstond en, volgens veel onderzoekers, veroorzaken ze bij mensen geen allergische reacties.

Hobby cattery betekent dat ik niet veel katten heb zodat ik voldoende aandacht kan besteden aan elke kat. Mijn katten wonen in het huis, ook in de woonkamer en in de keuken maar ze mogen niet op een tafel of op een aanrecht komen. Ze zijn geleerde katten en zijn zo slim, dat ze twee talen verstaan, het Nederlands en het Russisch.

 

 

INFO

De cattery Adorable Siberians is geregistreerd bij de club Belgian Cat Fanciers (https://www.bcfvzw.be/) onder nummer BCF-2874.

Mijn katten hebben mooie stambomen; ze zijn getest op HCM, PKD, FIV, FeLV, bloedgroep en schimmels, op hart – en longen functie en volledig gevaccineerd.

De dierenarts die voor de katten zorgt, is Dr. Heidemann in Ormont