Menu

Cattery Adorable Siberians

header photo


Karaktereigenschappen en gewoonten

Siberische katten zijn een van de slimste rassen ter wereld. Van kinds af aan observeren ze mensen, leren ze hun gewoonten en gehoorzamen ze de regels die ze hebben geleerd. Uw kat zal snel zijn naam onthouden, erop reageren en reageren op commando's zoals "ga eten", "ga drinken", " kijk maar", "ga ja mee?" evenals woorden die hij van kinds af aan zal leren. Hij zal soms zelfs tegen je "praten" in zijn kattentaal om zijn gevoelens of verlangens te tonen

Dit ras onderscheidt zich door toewijding, houdt niet van eenzaamheid en mist de baas. Als een Siberische kat in een aparte kamer slaapt, zal hij 's ochtends veel liefde voor je tonen, alsof hij je wil vertellen dat hij je heeft gemist. Overdag zal hij ernaar streven om op het voorwerp van een meester te gaan liggen, omdat het je geur vasthoudt.

Van deze katten kan niet gezegd worden dat ze iets doen zonder na te denken. Elke actie die ze ondernemen is logisch. Nadat ze een voorwerp of speelgoed hebben bestudeerd, vinden ze er snel een toepassing voor. Ze rollen tennisballen over de grond, rennen onvermoeibaar achter een touwtje aan en kunnen zelfs kerstboomversieringen van vrij hoge takken plukken. Na het spelen dragen ze vaak speelgoed in hun mond als ”prooi” en kunnen ze dit als "geschenk" naar je op de bank brengen.

Deze katten zijn actief, nieuwsgierig en avontuurlijk. Ze zijn uitstekende jagers. Het verlangen naar jagen komt zelfs tot uiting bij zeer jonge katjes, wat hun speelsheid verklaart. En ze spelen tot op hoge leeftijd, amuseren en verrukken hun eigenaren. De wens om te jagen geeft echter aan dat het beter is om geen vogels of kleine knaagdieren in huis te hebben, omdat vroeg of laat het jagersinstinct opgewekt kan worden. Als er muizen in de kelder zijn, zal zo'n kat ze allemaal uitroeien, en niet alleen op zijn grondgebied, maar ook bij de buren.

Ze zijn schone dieren. Ze zorgen dagelijks voor zichzelf, likken hun pelsjas zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen en houden hun toilet graag schoon.

Siberiërs zijn dol op kinderen, spelen graag met ze en laten klein kinderen doen wat ze willen zonder de klauwen uit te doen. Sommige Siberische poezen liggen naast de wieg om de baby te beschermen.

Met andere woorden, degenen die Siberische katten hebben, hebben veel geluk, want deze huisdieren zijn geweldige en toegewijde vrienden.